Kollektion 2023

Kollektion

2023


Här finns sånt som jag säljer eller gör på beställning. Jag arbetar bara med naturmaterial och allt är min egen design, med undatag för t-shirts som är tryckta med screenram. Jag använder de bästa materialen som jag kan hitta och som är försvarbart ur ekologiska och kvalitativa aspekter. Först och främst gör jag praktiska och anvädbara plagg för män i naturmaterial.

 Om du klickar på bilderna så kommer  de upp i större format. Är det något som du är intresserad av eller vill ställa en fråga kan du kontakta mig här.

Jag har skrivit ett häfte som handlar om nordisk formgivning. Går att köpa här på sidan och du får en fil att ladda ner

OBS! att när man tar mått så är det personliga mått, inte plaggens mått.

LÄDERREM MED JÄRNRING

Ett halsband med lädersnodd. Ringen är en handsmidd järnring som är smidd av Magnus Strömvall i Luleå. Magnus är smed och vi har samarbetat i många år. Halsbandet är resultatet av en idé som jag hade och som Magnus tolkade

 Järnringen är tjärad och bränd och rostar inte. På bilden är det en naturfärga läddersnodd som är 1,5 mm i diameter . Den kommer med tiden att åldras snyggt och bli mörkare.  Europeiskt läder som jag hoppas är en garanti för drägliga vilkor för mijlö och människor. Lädret är inoljat med lite rapsolja för att bli tåligare och mjukare.

Ringen är ca ca 3 cm i diameter och är smidd av ett ämne som är ca 4 mm i diameter.

Halsbandet är framför allt fint men det är också ett ställa att fästa sånt som man absolut inte får tappa och måste ha nära till hands. Nycklar, mediciner etc. Eftersom grejerna ligger under kläderna och alldeles nära kroppen finns det ingen risk att det fryser.

LINNEBYXOR

Byxor i linne med bekväm rörelsevidd. Två stora fickor fram med tryck på ena  fickan och en stor ficka bak. 

Den här typen av byxor tycker jag att man alltid har behov av. I Yogastudion, på gymmet eller när man känner sig krasslig hemma etc. Linne blir bara finare ju mer det tvättas och finns i massor av färger. Jag gör dem lite smala i benen så de känns mer som en riktig byxa.

Jag syr på beställning och anpassar mönstret efter dina behov. Tyget tvättas innan sömnad så de ska inte krympa i tvätten. Linne fims i de flesta färger och jag kan trycka i den färg du vill ha. Vill du ha ett annat tryck kan jag fixa  det och du kan givietvis få dem enfärgade utan tryck

Vill du istället sy själv så ritar jag upp ett mönster till dig.

 YLLETRÖJA

Handstickad ulltröja i 3-trådigt ullgarn från Kampes ullspinneri i Mariestad.  Min egen design men alla kan nog se influensen från norska tröjor. Jag gör dem på beställning och kan fås i alla färger.

100 % ull. Handtvätt i första hand men det kan också funka med ulltvätt om du har en ny tvättmaskin.

Tröjan är en ulltröja i ett slitstarkt garn som inte blir noppigt och som håller formen även efter lång tids användning. Garnet är spunnet av ull från Nya Zeeland och är en korsning mellan merinofår och en engelsk fårras. Men jag kan också göra den i garn från svenska får med garn från Ullcentrum på Öland. På bilden är den i antracitsvart och naturvitt men den går att få i den färg  du vill ha den. Jag anpassar den efter dina personliga mått.

Den raka halsringningen är inspirerad av tröjor från 60- och 70-talet.

REGNBÅGSHALSDUK


Halsduk vävd med Kamband från Alafoss i varpen och Svenskullgarn i inslaget. Den är ungefär 33 cm bred och helt i ull. Längden är ungeför 180 cm.

HANDFÄRGADE OCH HANDTRYCKTA SJALAR


Jag kan färga i rosa, rött, lila, marinblått, himmelsblått, ljusgrönt, olivgrön och svart. Kan även batikfärga i rött, blått, militärgrönt och lila. Om du vill ha en specifik färg så kan jag blanda till den.Jag färgar med Dylons handfärger och de finns i de här nyanserna. Finns även som svart men det är svårt att trycka på.

Det här är några av de mönster jag har. Väven är silduk och det är 100% bomull. Tryckfärgernas färgtillverkare säger att tryck ska tvättas i  40 grader men det brukar tåla 60 grader. Sjalfärgen är urtvätttad i 60 grader.

Min trämall som jag trycker med

Halsduk tryckt på ofärgad väv