Om mig

Jag är en designer och textil hantverkare med rötterna i Dalarna och Ångermanland men är verksam i Västerbotten. Är utbildad mönsterkonstruktör på Tillskärarakademin i Stockholm och i sömnad och vävning. Har gått en tvåårig konstskola och läst konstvetenskap, etnologi, filosofi, sociologi, psykologi och har en magisterexamnen i pedagogik. Under åren har jag gått flera folkhögskolekurser på bl.a. Åsa FHS, Bäckedal FHS, Mora FHS och på Sätergläntan i Insjön.Jag designar kläder för män i naturmaterial som hör av sig till mig på nätet. Min design är ett resultat av diskussioner mellan mig och beställaren där vi båda är nöjd med resultatet. Eftersom jag gör allt för hand så tar jag bara några få beställningar varje år. I´m a designer and craftsman who live in northern Scandinavia. Feel free to contact me here if you want to know more.Jag finns även på Facebook: Ulf Larsson Form&DesignKontakta mig här

Jag svarar så fort jag kan

 
 
 
 

Länktips


www.ullcentrum.com

Har fina garner av svensk ull som finns i flera olika kvaliteter.


www.solkustens-spinnverkstad.com

Ett litet spinneri i Roslagen.


www.wahlstedts.com

Har sitt urspring hos Lennart Wålstedt som köpte en spinnmaskin från Tyskland som kunde spinna av  utegångsfårens långa täckull och som kategoriserade de gamla utegångsfåren i de svenska lantraser som vi har idag. Väl värd ett ett besök i Dala-Floda.


www.ullspinneriet.se

Heter formellt Östergötlands ullspinneri och finns i Ödeshög vid Vätterns östra strand.


filtmakeriet.se

Ett norrländskt företag som har övertagit Garntjänsts gamla spinnverkstad i Kilafors i Hälsingland. Säljer ullprodukter , förgarn och garn av flera fårraser, svenska och importerade,  och med detaljerad information om vilken ull och fårraser som ingår.


www.kampes.se

Spinner svenskullgarner av importerad ull. Det är en grossistfirma men har en sida som är väl värd ett besök.

Har även en butik i Mariestad.


www.garnr.se

Har ett stort urval av Kampes ullgarner.


garnspecialisten.se

Ett danskt företag som säljer prisvärda garner av garn som blir över inom textilindustrin.


www.korps.se

Har ett stort urval av vadmalstyger i olika kvaliteter och som finns i Söderköping.


fargkraft.se

Har syrafärger för att färga ullgarner och som finns i Lyrestad i nordöstra Västergötland.


ullkontoret.se

Gotlands Ulltvätteri som har kardflor och nålfilt av gotlandsfår om du vill tova och/eller spinna själv. Har gårdsbutik och webbförsäljning i Endre på Gotland.


Spinnerier som spinner garn av din ull

Om du har får så ska du hand om ullen och det oberoende om du har kött- eller pälsfår. Om du skickar in 10 kg ull så får du ungefär 6 kg garn, resten är felklipp och smutsig ull. Tänk bara på att ullen måste klippas två gånger om året, annars blir den för fet av lanolin (ullfett) och för smutsig. Höstullen då fåren gått ute under sommaren är den finaste och renaste ullen. All fårull går att spinna till garn, även ull från köttfår. Du skickar ullen i pappers- eller plastsäckar med Bussgods och de flesta spinnerier vill ha 10 kg ull eller mer. En stor fördel med att anlita en fårklippare är att det blir mindre felklipp med avklippta ullfibrer.


ullforum.com

"Ett litet spinneri med stora ambitioner"  i jämtländska Ås som fick nya ägare för några år sen.

,


www.bavensspinnhus.se

Båvens spinnhus i Spareholm. De har även en fysisk butik i Sparreholm och webbförsäljning på sin hemsida.


www.ullspinneri.se

Stenkyrka ullspinneri på Gotland.


ullspinnerietibrink.se

Ett litet spinneri i Brink i Östergötland norr om Linköping. Skriver på hemsidan att de bara tar emot ull från de som redan är kunder men håll utkik om de tar emot nya kunder om du vill anlita det spinneriet.
En matnyttig broschyr om ull och ullhantering. Utgiven av Svenska Fåravelsförbundet och på deras hemsida hittar du även fårklippare.


Faravelsforbundet.se